Kennis-maken of inschrijven
5 november fietsencheck!
20 oktober

Bijna alle fietsers (95%) vinden het gevaarlijk om in het donker geen verlichting aan te hebben.
In het donker en bij slecht zicht is het dan ook verplicht verlichting te voeren. 
Daarom voeren wij vrijdag 5 november voor de groepen 5 t/m 8 een fietsencheck uit. 
Alle kinderen die met de fiets komen krijgen een fietsencheck van een fietsenmaker in Velp. 
Zit het zadel nog vast? Werkt de verlichting naar behoren? 
Daarnaast krijgen alle kinderen een kleine verrassing na deze check. 
Zie voor meer informatie: https://vvn.nl/fietsverlichting 

Kerst 2022 op ODS Daalhuizen

Vandaag heeft een groep ouders de school ontzettend mooi versierd in kerstsferen. Elke klas heeft zijn eigen kerstboom en samen met de kinderen gaan de leerkrachten de klassen versieren. Heerlijk samen
’s ochtends met alleen de kerstverlichting aan stillezen of het openhaardje op het digibord aan als sfeermaker.

Er zullen verschillende kerstactiviteiten deze laatste weken van 2022 plaatsvinden. Zo hebben we op vrijdag 
16 december onze foute kersttruiendag. Alle kinderen (en leerkrachten) mogen in hun foutste kersttrui naar school komen. Dit betekent niet dat je een trui hoeft te kopen. Een trui versieren met kerstslingers of een paar lichtjes die je toevallig nog thuis hebt liggen, is net zo leuk! 

De kerstviering is waarschijnlijk de sfeervolste dag van het schooljaar. Op veel scholen is het een traditie om kerst te vieren in de vorm van een kerstontbijt of kerstdiner in de klas. Nette kleren aan, kerstmuziekje op. Daarom kunnen we na een paar jaar van afwezigheid weer op donderdag 22 december een kerstdiner organiseren. Hiervoor kunnen kinderen vanaf maandag 12 december op de hapjeslijst aangeven wat ze meenemen. 

Het kerstdiner voor de groepen 1/2 is van 18.00 tot 19.00 uur. Vanaf 17.45 uur kunnen de kinderen met hun hapje de klas in komen. De kinderen die hun kerstdiner op de Egmondstraat hebben, zullen met de kerstman en de leerkrachten naar het hoofdgebouw lopen. Daar kunnen zij zich (rond 19.00 uur) verenigen met hun ouders.

Voor de groepen 3 t/m 8 is het diner van 18.15 – 19.00 uur. Vanaf 18.00 uur kunnen zij met hun hapje de klas in komen.

Tijdens het diner zijn alle ouders van harte welkom voor een hapje en drankje op het voorplein van het hoofdgebouw. Dit wordt verzorgd door de oudervereniging. De inkomsten tijdens deze avond zullen gebruikt worden om nieuwe kerstbomen aan te kunnen schaffen voor de school. We maken er ook voor ouders een gezellige avond van.

Bij Kerstmis denken we aan dankbaarheid en oog voor elkaar hebben. We hebben gekozen om stil te staan bij anderen die het niet zo welvarend hebben als wij en zich eenzaam voelen. Daarom gaan we tijdens onze kerstperiode aandacht besteden aan eenzame ouderen. We hopen dat het goede doel ook tot goede gesprekken zal leiden in de klas (en eventueel thuis). Vooral veel ouderen voelen zich eenzaam. Voor deze ouderen gaan we aan de slag. Voor iemand die zich eenzaam voelt, kan een klein gebaar een groot verschil maken. Als ouderen een kaartje krijgen, hebben ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Daarom gaan we kaarten maken voor de bewoners van de verzorgingstehuizen (Stichting Innoforte). Elke leerling zal zijn/haar eigen creativiteit hiervoor gebruiken.  

 

Daarnaast zullen we woensdagochtend 21 december een midwinterwandeltocht organiseren. Deze tocht loopt door de wijk en een stukje door het aangrenzende bos van Velp. De kinderen van groep 5-6 lopen gezellig samen met de groepen 1-2. De groepen 3-4 lopen onder begeleiding van hun eigen juf en/of meester. De leerlingen van groep 7-8 verzorgen op verschillende plekken tijdens de wandeling een optreden. De ene groep gaat een kerstlied zingen, de andere groep leest een kerstverhaal voor. Het wordt een fijn tafereel.

Als de kinderen na de wandeling weer terugkomen op school ligt er in de klas wat lekkers klaar en zal de tocht en het goede doel nabesproken worden met de klas.

We hopen op een sfeervolle en fijne afsluiting van het jaar en wensen via deze weg iedereen alvast hele fijne dagen en tot in 2023!

7 decemberLees verder
Sinterklaas 2022

Aanstaande maandag 5 december is het zover!

Sinterklaas vereert ons ook dit jaar met een bezoek aan onze school. Natuurlijk bent u als ouder van harte welkom om, samen met de kinderen en de leerkrachten, de goedheiligman feestelijk te onthalen.

Alle kinderen van groep 1 t/m 6 en natuurlijk ook de kinderen die les krijgen op de Egmondstraat, zijn welkom op de hoofdlocatie vanaf 8.15 uur. Zij kunnen zich melden bij hun eigen leerkracht die vanaf dat moment op het plein aanwezig is. De kinderen van groep 7-8 gaan naar hun eigen lokaal.

                                                                      

Om te zorgen dat er voor iedereen genoeg ruimte is, willen we ouders verzoeken om aan de andere kant van de straat te gaan staan. Zodat alle kinderen de aankomst van de Sint zien. Aangezien de parkeerruimte rondom school beperkt is, is het fijn als zoveel mogelijk ouders met hun kinderen te voet of op de fiets komen.

29 novemberLees verder
Jaaragenda

Jaaragenda 2022

 

Op deze poster leest u de bovenschoolse plannen voor 2022. Welke speerpunten heeft scholengroep Veluwezoom om het onderwijs en de scholengroep duurzaam te verbeteren?

 

 

 

20 septemberLees verder
Blink projecten

Hallo! Wij (groep 5\6 A) zijn bezig met een Blink project: Stadsmakers. We moeten een stad van de toekomst gaan ontwerpen. Je mag helemaal zelf weten hoe die stad eruit gaat zien, maar er zijn wel een paar eisen die in je stad moeten komen. Dit zijn er een paar: er moet (openbaar) vervoer in de stad komen, je moet een 3D maquette bouwen, er moet iets uit de middeleeuwen in zitten en voorzieningen zoals winkels en scholen. Die opdracht ga je in groepjes doen. Wij hebben eerst lessen gekregen, over de middeleeuwen, over slim vervoer en over architectuur. Er komt namelijk een architect langs. Ik hoop dat we daardoor veel meer weten om onze stad van de toekomst te gaan ontwerpen. Zoals ik al zei mogen we zelf weten wat voor stad we maken, je kan een duurzame of vervuilende, kleurrijke of grijze en meer woningen of meer natuur. 
Geschreven door: Lilou 

Voor het thema stadsmakers moesten we een stad ontwerpen van de toekomst. Er moest gedacht worden aan vervoer, voorzieningen en woningen. Een groepje had zelfs een stad op het water gemaakt met een Mac drijf! Ze waren allemaal super mooi. Iedereen had zijn eigen taak. Wij vonden het leuk, want we konden heel veel knutselen. En ook leuk was dat iedereen hele verschillende steden had geknutseld. Op het einde hadden we nog gestemd welke stad het mooiste is geworden. Het groepje van Valerie, Jort, Tijl, Evita en Philine had gewonnen. Zij hadden ook een mooie PowerPoint presentatie bij hun stad gemaakt.
Groetjes,
Imme & Doris (groep 5/6C)

 

Het wapenschild.
We hebben met Blink het over schilden gehad.
Vroeger had elke stad zijn eigen wapenschild.
De meester had daar veel verhalen over verteld.
Elk wapenschild ziet er anders uit.
Op mijn schild staan een hond en paarden.
De hond is de koning en de paarden werken voor de hond.
Op een schild mag je zelf kiezen wat je er op zet.
Wat belangrijk is, zet je er op.
Er waren vroeger heel veel verschillende schilden.
Geschreven door: 5/6B

Blink Aardse extremen

Hoi allemaal,

Wij zijn Maud en Zümra. We zitten in groep 5. We hebben gewerkt aan Blink. Eerst gingen we lessen volgen. We werden ingedeeld in groepen vulkaan, aardbeving of tornado. Wij zaten in vulkaan en aardbeving (Maud in vulkaan en Zümra in aardbeving). Toen moesten we een poster maken en een werkstuk (bouwen). We mochten een PowerPoint maken. En moesten het presenteren voor de klas. We kregen een blaadje mee want we hadden binnenkort een toets over Blink.

 

blink

4 aprilLees verder
Inzamelingsactie voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt het nieuws, en daardoor ook veel leerlingen, leerkrachten, ouders en scholen sterk bezig. Iedereen krijgt wel iets mee van de verschrikkelijke gebeurtenissen. Dat maakt het zo belangrijk dat we hen samen onze steun bieden. Deze inzamelingsactie is in onze ogen daar erg passend bij.

Van maandag 4 april t/m vrijdag 8 april zullen we een grote inzamelingsactie houden voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Elke ochtend zullen er verschillende leerkrachten en kinderen op het plein (hoofdgebouw) staan om alle goederen in te kunnen nemen. U kunt van 8.15 uur tot 9.15 uur de verschillende goederen inleveren. 

Alle onderstaande goederen zijn zeer welkom, vooral eten in blik (met lipjes te openen). Wilt u het s.v.p. uw spullen inpakken per categorie? Andere goederen, dan hieronder aangegeven kunnen we helaas niet aannemen.

Inline image

Vrijdag 8 april, na het laatste inzamelmoment, zullen alle goederen naar een vrachtwagen van een grote transporteur uit Utrecht; van der Wal worden vervoerd. De organisatie en de transporteur hebben directe contacten in Oekraïne en weten zo wat wel en wat niet nodig is en vooral in welke getroffen gebieden. Bovenstaande lijst met goederen is een specifieke lijst die echt de hulpvraag is vanuit Oekraïne. 

4 aprilLees verder
December

 

 

Kerstfeest

Door de Coronamaatregelen gingen de basisscholen een week eerder dicht. Zo ook onze school. Ineens ging de kerstwandeling niet meer door waar we ons zo op verheugd hadden en in plaats van een kerstdiner werd dit jaar een kerstontbijt georganiseerd. In alle klassen waren de tafels mooi gedekt, zodat de kinderen meteen gezellig konden aanschuiven. Iedereen had zijn eigen trommeltje met lekkers meegenomen. Vele ouders en kinderen waren zeer creatief geweest en hadden de boterhammen tot kerstbomen en kerstballen omgetoverd. Tijdens het ontbijt werd er in groep 3-4 een verhaal voorgelezen, poppenkast gespeeld en lekker gekletst. De rest van de ochtend konden we nog een paar spelletjes doen en daarna was het alweer tijd om op te ruimen, nieuwe groepjes te maken en naar huis te gaan. Voor de extra week kerstvakantie kregen de kinderen nog een werkboekje mee waar ze in kunnen werken naast de lesstof die op basispoort klaarstaat.

 

We wensen iedereen een fijne vakantie en een liefdevol en gezond Nieuw Jaar toe.

 

 

Naar Sinterklaas in het Openlucht Museum
Dinsdag 16 november was een erg spannende leuke dag voor de leerlingen (en begeleidende ouders) van groep 3/4b. Die dag gingen ze namelijk op schoolreisje naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

Op school aten de kinderen eerst de inhoud van hun zelf meegebrachte broodtrommels, met gepaste snelheid, op om vervolgens met de auto's richting het park te gaan. 

Eenmaal aangekomen mochten de kinderen  in een oude tram een stukje door het park heen rijden. Een begeleidster van het park nam de kinderen mee naar een oude boerderij, waar een foto werd getoond van een schilderij van Jan Steen. Op het schilderij van rond 1665 (!) staat een Sinterklaasviering afgebeeld met daarop o.a. een meisje genaamd Kaatje met een pop in haar handen. De kinderen werd o.a. gevraagd waaraan je kon zien dat het om een oud schilderij over Sinterklaas ging. De kinderen gaven zeer slimme antwoorden en wezen op de gekke oude kleding en rare kapsels uit die tijd en leefden zich goed in in het verhaal. Vooral toen het meisje van het schilderij begon te bewegen en wegliep uit het schilderij werden ze enthousiast. De grote zoektocht naar Kaatje kon beginnen.. Vol enthousiasme werden de opdrachten door de kinderen opgevolgd. De kinderen konden pas echt goed hun energie kwijt toen zij als echte Pieten konden klimmen en klauteren in een ruimte vol met daken, schoorstenen en klimwanden. Aan het einde was zelfs de echte Sint nog aanwezig en mochten de kinderen allemaal een mandarijn meepakken.  Kortom het was een zeer geslaagde dag.

 

Michiel Tros ( vader van Liyah, groep 3)

 

 

17 decemberLees verder
Kerst 2021

Beste ouders/verzorgers, 

In het oorspronkelijke plan wilden wij de kinderen op donderdagavond uitnodigen op school, om samen een kerstdiner te nuttigen. In verband met de geldende coronamaatregelen vinden we dit niet verantwoord.
We kiezen dit jaar voor een feestelijk kerstontbijt op vrijdagochtend 24 december.
De kinderen nemen zelf hun ontbijt mee naar school. Voorbeelden zijn fruit, groente, brood(jes), croissant, ei, salade, vruchtensap/melk/water, cornflakes, yoghurt, smoothie, eierkoeken, pannenkoekjes, wraps, Kerststol, cake/muffin/kaneelbroodje.

Zoals elk jaar besteden we ook dit jaar aandacht aan een goed doel. Dit jaar is dat Terre des Hommes.
Vanaf december hebben zij ook een winkel in Velp, Hoofdstraat 51. Terre des Hommes strijdt tegen kinderuitbuiting wereldwijd. Wij organiseren een inzamelingsactie voor (tweedehands) speelgoed.
Vanaf donderdag 16 december t/m vrijdag 17 december kunnen de kinderen het speelgoed inleveren in de Daalzaal. Daar staan mooie karren klaar. Doet u ook mee?

Met vriendelijke groet,

De Kerstcommissie

13 decemberLees verder
Verkeersles met Streetwise

 

Als school wil je ook bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Het programma Streetwise van de ANWB helpt daarbij. Medewerkers  van de ANWB kwamen ook bij ons op school om een verkeersles te geven. De kinderen leerden over verkeerslichten, veilig oversteken, voorrang nemen of geven, het belang van een fietshelm en de kijklijn. Ze fietsten een parcours met heuse verkeerslichten en zebra's. Als hoogtepunt mochten ze een kort ritje maken in een auto en daarbij ervaren hoe belangrijk riemen en zitjes in de auto voor hen zijn.
Aan het eind van de les wisten de kinderen goed te vertellen hoe ze hun eigen veiligeheid in het verkeer kunnen vergroten.

10 decemberLees verder
Plukbos Paardenspeelwei!

De buurtbewoners van de omliggende straten werken aan een uitbreiding van de Paardenspeelwei:
een plukbos in het deel links en achter "de bult"!
Deze hoek van de speelwei mogen we van de gemeente vullen met een plukbos.

In ons plukbos staan bomen en struiken van ecologische waarde én met iets om te plukken:
vruchten, noten of zaden. Als lekkere snack tijdens het spelen of je wandeling.
Toegankelijk voor iedereen. Dit vullen we aan met planten en bloemen voor de bijen en vlinders voor een ecologisch evenwicht.

Op vrijdag 29 oktober valt voor de vierde keer de "Ik buurt mee!" waardecheque van
€ 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de mat. We willen zo veel mogelijk
cheques verzamelen. Hiervan kopen we bomen en struiken voor in ons plukbos.

Doneer jouw ik-buurt-mee-cheque ook aan het Plukbos:
- Stop de cheque in de brievenbus van Annemieke Steenaert op Alteveer 20
- Of: Stuur de code van de cheque per sms of whatsapp naar 06-40 31 29 88
- Of: Vul de code in op www.ikbuurtmee.nl/activityDetails.php?id=207 (linker QR in de bijlage)

Als je meer wilt doneren dan alleen je cheque (graag!): dat kan via deze link.

Alvast hartelijk dank. Meer informatie vind u in de bijlage (via de qr codes). 

4 novemberLees verder
Kinderboekenweek 2021

Het thema “Wat wil je worden” in de onderbouw groep 1-2

De maand oktober zijn wij begonnen met ons thema “Wat wil je worden”. Dat sloot natuurlijk perfect aan bij de Kinderboekenweek. De kinderen zijn heel druk geweest met allemaal werkjes maken rondom dit thema. Ze hebben onder andere gespeeld in de “gevangenis-hoek”, er zijn verschillende gastlessen van ouders geweest die kwamen vertellen over hun beroep, we hebben gezongen en gedanst. Ook mochten de kinderen verkleed komen als hun toekomstige beroep en mochten ze hun lievelingsboek mee naar school nemen om daarover te vertellen. We zijn bezig geweest met letters en cijfers en de kinderen hebben allemaal (nieuwe) woordjes geleerd. Al met al een leuke en leerzame periode.

27 oktoberLees verder
5 november fietsencheck!

Bijna alle fietsers (95%) vinden het gevaarlijk om in het donker geen verlichting aan te hebben.
In het donker en bij slecht zicht is het dan ook verplicht verlichting te voeren. 
Daarom voeren wij vrijdag 5 november voor de groepen 5 t/m 8 een fietsencheck uit. 
Alle kinderen die met de fiets komen krijgen een fietsencheck van een fietsenmaker in Velp. 
Zit het zadel nog vast? Werkt de verlichting naar behoren? 
Daarnaast krijgen alle kinderen een kleine verrassing na deze check. 
Zie voor meer informatie: https://vvn.nl/fietsverlichting 

20 oktoberLees verder
Beide actiedagen een groot succes!

Wat waren onze actiedagen een succes! Hierbij verschillende foto's van afgelopen dagen. 

We verzoeken nogmaals zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen. Als het echt niet anders kan verzoeken wij u goed te letten op de rij-richting. Er is veel parkeergelegenheid rondom de school, bijvoorbeeld de parkeerplaats van de Albert Heijn. Op de stoep of in bochten parkeren is niet nodig.

Ontzettend bedankt voor jullie hulp en begrip.
Op naar nog meer mooie acties voor een veilige schoolomgeving! 

Groepsvorming

Het kamp voor groep 8 is op Daalhuizen aan het begin van het schooljaar. Zo leren de kinderen elkaar weer goed kennen gelijk aan de start van het nieuwe jaar. Dit vinden wij belangrijk voor het groepsvormingsproces. In elke groep staan vooral aan het begin van het schooljaar vele activiteiten, energizes en werkvormen centraal om een goede basis voor een fijne sfeer te leggen.

29 januariLees verder
Daalpodium

Ons “Daalpodium” is een open podium waarvoor per keer een of twee groepen een presentatie verzorgen. Deze presentaties hebben over het algemeen een speels karakter. Ouders van de betreffende groepen worden uitgenodigd het Daalpodium van hun kind bij te wonen. Op de foto staat Livia die samen met haar klas een lied over robots liet horen.

29 januariLees verder
Cultuur

Iedere groep plant in samenwerking met collega’s uit parallelgroepen, een aantal ‘extraatjes'. Deze extraatjes vinden plaats in het kader van het lesprogramma, in of buiten de school en ‘kleden een les aan’.

Hierbij valt te denken aan museumbezoek, een gastspreker, een bezoek aan een bedrijf of aan een tentoonstelling.

29 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren