Kennis-maken of inschrijven

Oog voor ieder kind

Elk kind is en leert anders. Dit maakt ons vak zo boeiend en uitdagend. Wij brengen de onderwijsbehoeften van alle kinderen in kaart en anticiperen daarop.

 

talentgesprek

Talentgesprekken

Talent is datgene wat je meebrengt door te zijn wie je bent.
Talent is iets waar een kind blij van wordt en waar het graag mee aan de slag gaat. Talent is datgene wat moeiteloos gaat, wat eigen voelt en daardoor soms ook heel gewoon voelt.
Talenten laten zien wie een kind is, hoe een kind dingen aanpakt, hoe het met anderen omgaat en hoe het leert. Talenten zijn voor een kind vaak de gewoonste zaak van de wereld. Een leerkracht is nodig om hem dit te laten ontdekken en zien. De leerkracht laat het kind begrijpen waar zijn kracht zit.

Aan het eind van een talentgesprek staat een A4-papier vol met talenten en positieve dingen over het kind, allemaal geschreven in mooie kleuren bij elkaar. Zo maak je voor het kind concreet waar het goed in is, wat het graag doet etc. Kinderen voelen zich gezien in hoe ze zijn. Dit papier kan ook ingezet worden om te kijken welk talent het kind kan gebruiken in lastige situaties. 

 

In de klas
Als u de school binnenloopt dan kunt u zelf ervaren dat de kinderen met plezier en hard werken. De leerkrachten instrueren, begeleiden, observeren, toetsen om de onderwijsbehoefte van alle kinderen in kaart te brengen. Dit wordt vastgelegd in een leerlingvolgsysteem.

 

Differentiatie
Binnen school is er genoeg aanbod om kinderen extra begeleiding te geven.
Heeft uw kind extra tijd of uitleg nodig om de lesstof op te nemen dan wordt het daarin begeleid door de leerkracht. Wilt uw kind extra uitdaging dan zal het kennismaken met bijvoorbeeld de “De pittige plustoren”, pittige opdrachten waar kinderen samen aan werken. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan denkgroepen en plusgroepen. 

 

Extra zorg
Als een kind extra zorg nodig heeft dan schakelt de leerkracht in overleg met de ouders onze intern begeleider in. Zij helpt (eventueel samen met het Zorgteam) ouders, kind en leerkracht bij de zoektocht naar de juiste zorg. Daarbij kunnen ook externen ingeschakeld worden.

 

sop

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren