Kennis-maken of inschrijven

Een kijkje in de school

Op onze school werken wij serieus en met plezier. Wij streven ernaar dat de kinderen zich veilig voelen bij ons op school, zodat ze zichzelf kunnen zijn. Op deze manier kunnen zij op zoek gaan naar hun eigen talenten en zich verder ontwikkelen tot een persoon die zonder vrees de toekomst tegemoet gaat.

 

ak samem lab

 

Fijne sfeer

In iedere klas kunt u zien welke 10 gedragsregels wij heel belangrijk vinden om de open en veilige sfeer die wij hebben in school te behouden. In ‘De Gouden Weken’ (de start van het schooljaar) speelt elke klas iedere dag een groepsspel om elkaar goed te leren kennen. Verder werken we met SEO-lessen en een pestprotocol. 

 

Gecombineerde klassen

Onze klassen (16 in totaal) bestaan uit gecombineerde groepen van twee leerjaren. Binnen één klaslokaal ziet u dus kinderen van verschillende leeftijden en ontwikkeling. Zij leren van en met elkaar. Ook wisselen de sociale rollen: het ene jaar is uw kind de jongste en het andere jaar de oudste van de groep. 

 

Methodes   

De lesmethodes en digitale materialen zijn gericht op het behalen van de kerndoelen. Naast de gebruikelijke methodes vinden wij de leerlijnen voor programmeren en mediawijsheid erg belangrijk en deze zijn daarom in ons onderwijs aanbod opgenomen.

 

Cultuuraanbod

Schoolbreed wordt jaarlijks aandacht besteed aan kunst- en cultuur in drie vaste themaweken/dagen. Elke klas plant daarnaast jaarlijks 3 klassenuitjes, zoals een museumbezoek, een gastspreker, een bezoek aan een bedrijf of aan een tentoonstelling.  

 

Leesplezier

Wij zijn heel trots op onze mediatheek in school. De kinderen gaan hier elke week naar toe om hun boeken te ruilen. Zo hebben zij elke week nieuwe boeken in hun la, dit ter bevordering van het leesplezier.

    Inline image  

"Met veel plezier staan wij in de Daalbieb, zo proberen we kinderen te motiveren om leuke en interessante boeken uit te kiezen. ."

 

Charlotte Ittmann en Esther Kippers, ouders van kids op Daalhuizen


Kijk mee


 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren