Home

Wij onderscheiden ons door

 • Daltononderwijs
 • Talentontwikkeling
 • Laptops vanaf groep 5
 • Grote ouderbetrokkenheid
 • Veel specialisme binnen school
 • Groot cultuuraanbod 

 

Wij onderscheiden ons door

 • Daltononderwijs
 • Talentontwikkeling
 • Laptops vanaf groep 5
 • Grote ouderbetrokkenheid
 • Veel specialisme binnen school
 • Groot cultuuraanbod 

 

Geluiden uit onze school

December groep 1/2

 

Wat is het kalenderjaar toch snel gegaan. Het lijkt wel een paar weken geleden dat het schooljaar is gestart, maar nu zit het jaar er alweer bijna op. 

De afgelopen weken stonden in het teken van Sinterklaas en Kerst.  

 

12 november was het zover: Sinterklaas kwam in het land. Het was nog even onduidelijk of het allemaal wel goed zou komen, want de kinderen waren vol spanning of de boot wel aan zou komen. Zoals jullie weten is namelijk het schip gezonken van de Sint, en doordat hij met het vliegtuig kwam kon hij niet heel veel pieten meenemen. In de klassen zijn we erg druk geweest om prachtige werkjes te maken, cadeaus te helpen inpakken, (chocolade)letters te oefenen en verlanglijstjes knippen/ plakken/schrijven.  

 

Afbeelding met tekst, persoon, binnen, jongenAutomatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met tekst, kind, persoon, jongenAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

 
Ook hebben we onze pietendiploma’s gehaald en hebben we onze mooiste Sinterklaas-creaties gemaakt. 

 

Afbeelding met persoon, binnen, kind, kleinAutomatisch gegenereerde beschrijving  Afbeelding met kind, vloer, binnen, persoonAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Groep 7/8 heeft speciaal voor groep 1/2 een vossenjacht georganiseerd in de wijk. Wat was het leuk om door de wijk te lopen en op zoek te gaan naar pietjes! 

 

Afbeelding met verschillende, menigteAutomatisch gegenereerde beschrijving
 

Als fijne afsluiter voor deze periode kwam Sinterklaas natuurlijk ook nog even langs op school.  

 

 

Toen Sinterklaas weer terug ging naar Spanje, hadden de kinderen geen tijd om uit te rusten.  
Want kerst komt er aan! We zijn druk geweest met de klassen versieren, en natuurlijk de kerstboom opzetten en mooi maken. 
 

In de groepen zijn prachtige kerstbomen gemaakt, kaarsenhouders, placemats, kerstballen, kerstslingers en nog veel meer! 

 

 Afbeelding met tekst, binnen, kleurrijk, verschillend

Automatisch gegenereerde beschrijving

  

Om in de kerststemming te komen hadden we op vrijdag 16 december foute-kerst-truien-dag. 
Wat zagen alle kinderen er prachtig uit! 

 

Afbeelding met persoon, binnen, muur, vloerAutomatisch gegenereerde beschrijving  Afbeelding met persoon, binnen, vloer, vasthoudenAutomatisch gegenereerde beschrijving

 
 

We hebben een lange kerstwandeling gemaakt door het bos, waar we verschillende optredens van groep 7/8 konden bewonderen.  
 

We hebben met veel plezier gekeken naar alle optredens!  

 

Afbeelding met gras, buiten, boom, persoonAutomatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Donderdagavond hadden we een leuke afsluiter met ons kerstdiner. 

 
En voor nu wensen we jullie allemaal alvast een gezellige en welverdiende vakantie. 

 

Tot in 2023! 

 

 

 

December 23Continue reading
Gastlessen groep 7 en 8

Gastlessen groep 7/8 

Afgelopen november zijn er twee gastlessen gegeven. Een gastles over het verzet van Velp in de Tweede Wereld Oorlog en de andere over de natuur in de herfst.  

Een leerling uit de klas van meester Jelle heeft contact gelegd met een oudere bewoner uit Velp. Deze man heeft het verzet van Velp meegemaakt tijdens de Tweede Wereld Oorlog, hij was destijds vijf jaar jong. Zijn vader heeft allerlei documenten van die tijd bewaard: zoals voedselbonnen, oude krantenartikelen en posters. Hij heeft in een half uur de leerlingen heel veel weten te vertellen en de leerlingen hingen aan zijn lippen. Na zijn verhaal mochten de leerlingen de documenten bekijken. Zij vonden het allen zo interessant, dat er nog maar net voldoende tijd over was om langs alle groepen 7/8 te gaan. Wat super leuk dat dit soort spontane initiatieven plaatsvinden bij ons op school.  

 

Ecoloog Anne heeft een hele interessante les over bladeren gegeven op het Rhedens aan de groepen 7/8 A en D. Zij heeft de leerling uitgebreid uitgelegd wat de rol is van bladeren bij bomen en waarom deze in de herfst afvallen, wat fotosynthese is en wat voor verschillende soorten bladeren er zijn. Na het interessante theoretische deel zijn de leerlingen praktisch aan de slag gegaan in het bos. Met behulp van zoekkaarten zijn zij op onderzoek uitgegaan naar de verschillende soorten bomen die het bos bezit. De leerlingen waren erg betrokken en hebben vele soorten ontdekt. Het laatste deel van de les bestond uit het maken van een biologische tekening. Na de uitleg zijn de leerlingen vol enthousiasme aan de slag gegaan.  

December 16Continue reading
Kerst 2022 op ODS Daalhuizen

Vandaag heeft een groep ouders de school ontzettend mooi versierd in kerstsferen. Elke klas heeft zijn eigen kerstboom en samen met de kinderen gaan de leerkrachten de klassen versieren. Heerlijk samen
’s ochtends met alleen de kerstverlichting aan stillezen of het openhaardje op het digibord aan als sfeermaker.

Er zullen verschillende kerstactiviteiten deze laatste weken van 2022 plaatsvinden. Zo hebben we op vrijdag 
16 december onze foute kersttruiendag. Alle kinderen (en leerkrachten) mogen in hun foutste kersttrui naar school komen. Dit betekent niet dat je een trui hoeft te kopen. Een trui versieren met kerstslingers of een paar lichtjes die je toevallig nog thuis hebt liggen, is net zo leuk! 

De kerstviering is waarschijnlijk de sfeervolste dag van het schooljaar. Op veel scholen is het een traditie om kerst te vieren in de vorm van een kerstontbijt of kerstdiner in de klas. Nette kleren aan, kerstmuziekje op. Daarom kunnen we na een paar jaar van afwezigheid weer op donderdag 22 december een kerstdiner organiseren. Hiervoor kunnen kinderen vanaf maandag 12 december op de hapjeslijst aangeven wat ze meenemen. 

Het kerstdiner voor de groepen 1/2 is van 18.00 tot 19.00 uur. Vanaf 17.45 uur kunnen de kinderen met hun hapje de klas in komen. De kinderen die hun kerstdiner op de Egmondstraat hebben, zullen met de kerstman en de leerkrachten naar het hoofdgebouw lopen. Daar kunnen zij zich (rond 19.00 uur) verenigen met hun ouders.

Voor de groepen 3 t/m 8 is het diner van 18.15 – 19.00 uur. Vanaf 18.00 uur kunnen zij met hun hapje de klas in komen.

Tijdens het diner zijn alle ouders van harte welkom voor een hapje en drankje op het voorplein van het hoofdgebouw. Dit wordt verzorgd door de oudervereniging. De inkomsten tijdens deze avond zullen gebruikt worden om nieuwe kerstbomen aan te kunnen schaffen voor de school. We maken er ook voor ouders een gezellige avond van.

Bij Kerstmis denken we aan dankbaarheid en oog voor elkaar hebben. We hebben gekozen om stil te staan bij anderen die het niet zo welvarend hebben als wij en zich eenzaam voelen. Daarom gaan we tijdens onze kerstperiode aandacht besteden aan eenzame ouderen. We hopen dat het goede doel ook tot goede gesprekken zal leiden in de klas (en eventueel thuis). Vooral veel ouderen voelen zich eenzaam. Voor deze ouderen gaan we aan de slag. Voor iemand die zich eenzaam voelt, kan een klein gebaar een groot verschil maken. Als ouderen een kaartje krijgen, hebben ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Daarom gaan we kaarten maken voor de bewoners van de verzorgingstehuizen (Stichting Innoforte). Elke leerling zal zijn/haar eigen creativiteit hiervoor gebruiken.  

 

Image  Image

 

  Image  Image

 

Image  Image

 

 

 

Daarnaast zullen we woensdagochtend 21 december een midwinterwandeltocht organiseren. Deze tocht loopt door de wijk en een stukje door het aangrenzende bos van Velp. De kinderen van groep 5-6 lopen gezellig samen met de groepen 1-2. De groepen 3-4 lopen onder begeleiding van hun eigen juf en/of meester. De leerlingen van groep 7-8 verzorgen op verschillende plekken tijdens de wandeling een optreden. De ene groep gaat een kerstlied zingen, de andere groep leest een kerstverhaal voor. Het wordt een fijn tafereel.

Als de kinderen na de wandeling weer terugkomen op school ligt er in de klas wat lekkers klaar en zal de tocht en het goede doel nabesproken worden met de klas.

We hopen op een sfeervolle en fijne afsluiting van het jaar en wensen via deze weg iedereen alvast hele fijne dagen en tot in 2023!

kerst 2023

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences